Октобар је месец када се обележава Светски дан менталног здравља, па је у нашој школи и ове школске године одржано едукативно предавање на тему: „Здрави стилови живота и ментално здравље адолесцената“.
 
Гост предавач био је психолог Саветовалишта за младе Дома здравља Ниш, Миодраг Ђорђевић, а подршку у организацији и реализацији предавања дала је психолог наше школе Јелена Радић.
Кроз интеракцију са предавачем, ученици су имали прилику да сазнају значај квалитетног провођења слободног времена, развоја критичког мишљења према информацијама из масмедија и осталим садржајима из свакодневног живота, као и то како да очувају менталну хигијену и психичко здравље.
Поред едукације о значају и начину превенције менталног здравља младих, предочена је важност правилне исхране, физичке активности и очувања репродуктивног здравља, као што је предочен и штетан утицај злоупотребе психоактивних супстанци, злоупотребе мобилних телефона и играња видео игара.
 
Ученицима је истакнуто да се за своје недоумице и евентуалне изазове у превазилажењу проблема могу јавити и Саветовалишту за младе Дома здравља Ниш.