ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИПРЕМНОЈ НАСТАВИ ЗА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

ШКОЛСКЕ 2021/2022.ГОД.

Драги будући средњошколци!

Уметничка школа у Нишу има традицију дугу 72 године и уметношћу осликава и боји наш град, а од самог оснивања заузима значајно место на културној мапи Србије. Кроз Уметничку школу прошло је на хиљаде ученика, сада већ афирмисаних уметника, сликара, вајара, дизајнера, сценографа, креатора… За претходних седам деценија школа је стално напредовала и ширила своје видике, па тако данас Уметничка школа има више од 300 ученика, одличне услове за рад и четири одсека. То су: техничар дизајна графике, техничар дизајна текстила, ликовни техничар и техничар дизајна ентеријера и индустријских производа. Детаљан списак и опис стручних предмета за сваки одсек понаособ, као и галерију радова са сваког одсека можете наћи на сајту школе.

Почевши од 1. децембра 2021. године, Уметничка школа организује припремну наставу за будуће ученике првог разреда. Због актуелне епидемиолошке ситуације и поштовања мера превенције и заштите, ове школске године ће припремна настава бити прилагођена тренутним могућностима. На сајту школе објавићемо упутства за припремање сваког сегмента пријемног испита (цртање, сликање, вајање). Пратите наведена упутства, а онда почните са радом. Знамо да је сваки почетак тежак, али је најбитније направити први корак! И видећете – пролазећи кроз различите фазе рада – од првих несигурних потеза, постепено ћете све више напредовати, развијати своју руку, способност посматрања, уочавања, изоштравања, видећете оно што другима није видљиво. Сталним и упорним радом постизаћете добре резултате. Не заборавите да уметност, поред талента, подразумева и континуирану вежбу и рад.  

За помоћ и коректуру у вези са припремањем можете нам се обратити на:

  pripremna.nastava@umetnickaskolanis.edu.rs.

Професори школе одговараће на ваша питања о раду на задацима како би вам помогли у савладавању и учењу.

Уколико се у наредном периоду стекну повољнији и епидемиолошки безбедни услови за ученике и наставнике, припремна настава ће се одржавати у просторијама школе.

Све информације о пријави и начину полагања пријемног испита, као и о терминима, благовремено ћемо објављивати на сајту школе (umetnickaskolanis.com), на друштвеним мрежама (Фејсбук: @umetnickaskolanis,  Инстаграм: @umetnickaskolanis), као и на Јутјуб каналу школе (Umetnička škola Niš).

Дајте шансу свом таленту, негујте своју креативност и упознајте један потпуно нови свет цртања, вајања и сликања. Крените узбудљивим путем уметности!

Срећно!