Сигурна кућа Ниш расписује ликовни конкурс и конкурс за слоган за ученике Уметничке школе Ниш, поводом обележавања Дана сећања на убијене жене – жртве насиља са циљем подизања свести о борби против насиља над женама.

Тема конкурса: Жена – дах живота

Конкурс је отворен од 5. Априла до 5. маја 2021. године.

Услови конкурса:

Право учешћа имају ученици свих разреда са сва четири одсека.

Димензија радова је од 15х15цм до 100х70цм.

На полеђини сваког рада мора бити залепљена пријава — табела са подацима о учеснику. Пријава се налази на крају овог дописа. Табела и сагласност у табели попуњавају се ћириличним писмом и на српском језику.

Дозвољени су дводимензионални радови на папиру (плакат, цртеж, слика, фотографија, графика, илустрација…), рађени различитим цртачким, сликарским и графичким техникама (графитна оловка, пастел, креда, угљен, туш, акварел, темпера, гваш, колаж, комбиноване технике, линорез, дрворез, литографија, монотипија…), анимација и филм.

Радови не смеју бити опремљени, урамљени, каширани, нити других димензија. Неће се примати тродимензионални радови (скулптуре, керамика, мозаик и слично), радови који садрже органске материје и радови који су пресавијени или у ролни.

Радове аутора који нису испоштовали услове конкурса и предати су без потпуних података, сагласности и пријаве или суоштећени, жири неће разматрати.

Образац сагласности попуњава се уз предати рад.

Предати радови се не враћају ауторима и постају својина Сигурне куће Ниш. Организатор може без надокнаде и сагласности аутора излагати, репродуковати, публиковати и отуђити радове у сврху поклона донаторима, као и у циљу финансирања реализације пројекта и медијске промоције.

Награде

Стручни жири одабраће радове за излагање и доделиће три награде за најуспешнији рад и три награде за најбољи слоган. Сви учесници, чију су радови изложени, добиће похвалнице.

Састав жирија, који ће изабрати најбоље радове и најбоље слогане: два професора Уметничке школе ( за ликовне радове мр Ивана Станковић – сликарски одсек и Ана Вукадиновић – одсек графичког дизајна, за слогане мр Јасмина Станковић – наставник српског језика и књижевности и Ксенија Секулић – стручни сарадник) и одабрани психолог из Сигурне куће Ниш.

Најбољи радови биће изложени током свечаности обележавања Дана сећања на убијене жене – жртве насиља 18. маја 2021. годинена платоу испред Градске куће.

Изложбу и медијску промоцију организоваће Сигурна кућа Ниш.

Радове уз пријаву и потписану сагласност предати професору Ивани Станковић, а анимације и филмове послати на адресу nis.emtenicka.skola@gmail.com

Објављивање резултата конкурса 17.маја 2021. године. на сајту школе umetnicakskolanis.com и Фејсбук и Инстаграм страницама школе и Сигурне куће.

Награђени и похваљени аутори биће лично обавештени о начину преузимања награда и месту одржавања доделе 19. маја 2021.године, зависно од епидемиолошке ситуације. Прве три награде за ликовни радове су штафелаји, прве три награде за слогане – књиге.

Пожељно је да награђени и похваљени аутори лично преузму своје дипломе и награде.