Уметничка школа из Ниша учествује на пројекту „Активни 3“, који спроводи Клуб за оснаживање младих 018 (КОМ 018) из Ниша, у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Ниша и Друштвом Рома „Прокупље“. Укључено је седам средњих школа из Ниша: Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“, Гимназија „Бора Станковић“, Угоститељско-туристичка школа, Уметничка школа, Музичка школа, Машинска школа и Медицинска школа „Др Миленко Хаџић“, као и две средње школе из Прокупља: Пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“ и Техничка школа „15. Мај“.

Сет активности осмишљен је тако да јача капацитете младих људи, првенствено средњошколаца, кроз тренинг о волонтеризму и активизму, подизањем свести о положају маргинализованих младих, као и осмишљавањем и спровођењем акције, која ће за циљ имати информисање вршњака о важности волонтеризма и активизма. Пројекат додатно повезује младе из средњих школа из Ниша и Прокупља различитих профила. 

Ученице наше школе, Даница Станисављевић IIIе и Анђела Благојевић IIIг, учествовале су на тренингу о волонтеризму и активизму заједно са својим вршњацима из поменутих школа и организација. Едуковани на тренингу и оснажени млади ће заједно са супервизорима искористити стечено знање и спровести акције у својим школама у сарадњи са КОМ 018, Друштвом Рома „Прокупље“ и КЗМ Ниш. Пројекат укључује и размену добре праксе са претходног пројекта – биће представљене све претходно спроведене акције. Све планиране активности биће спроведене у Нишу и Прокупљу у периоду од 10. 7. 2020. до 10. 12. 2020. године.

Пројекат „Активни 3“ финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.