Још једна генерација матураната успешно је завршила школовање у Уметничкој школи. На Свечаној академији одржаној 14. 6. 2019. у Луткарском позоришту подељене су им дипломе, а најбољима и награде.

Захваљујући одличном успеху и изузетним резултатима постигнутим у претходне четири године, титулу најбољег ђака генерације понела је Емилија Младеновић са одсека за дизајн графике.

Награђени су и најбољи ученици на сваком одсеку, и то: Сандра Милановић (одсек за дизајн графике), Милица Ранђеловић (одсек за дизајн текстила), Катарина Ивковић (ликовни техничар) и Петра Ковачевић (одсек за дизајн ентеријера и индустријских производа).

У овој генерацији су за најбоље матурске радове награде добили следећи ученици: Теодора Коцић (одсек за дизајн графике), Снежана Сибиновић (одсек за дизајн текстила), Александра Милановић (ликовни техничар, награда Момчило Митић) и Илија Ристић (одсек за дизајн ентеријера и индустријских производа).

Пред свршеним матурантима сада је много изазова и различитих путева, али избор правог пута биће само њихов. Поносни смо на њих и желимо им пуно среће и успеха у даљем раду и животу, а врата наше школе биће им увек отворена.