Уметничка школа у Нишу је и ове године, на свој начин, обележила школску славу Светог Саву пригодним програмом, доделом награда и плакета и изложбом ученичких радова. Овогодишњи домаћин славе била је госпођа Маја Китевски, ђачки родитељ.

Оно што овогодишњу прославу издваја од досадашњих јесте израда и додела плакета. На иницијативу директорке школе Ане Николић по први пут је у школи спроведен интерни конкурс за израду Светосавске плакете. Ученици су уз помоћ професорке Марије Живић израдили једанаест идејних решења и показали изузетну мотивацију за рад, висок ниво креативности и оригиналности. Школа је поносна на сва понуђена решења, а као најадекватнија одабрана је плакета коју је израдио ученик четвртог разреда Павле Јакшић. Овом приликом треба похвалити велики труд и залагање, како ученика који су учествовали на конкурсу, тако и професорке Марије Живић.

Директорка школе Ана Николић истакла је да увек треба поменути и наградити ученике и професоре који своју школу представљају у најбољем светлу. Награђено је преко тридесет ученика за ангажовање у школским и ваншколским активностима, на такмичењима, литерарним и ликовним конкурсима, како у земљи, тако и у иностранству.  Међу ученицима – добитницима плакета нашли су се и они који су у претходном периоду пружали вршњачку подршку и свесрдну помоћ будућим ђацима школе током одржавања припремне наставе. Једанаесторо професора школе награђено је плакетама за посвећеност професији и несебични допринос образовању.

Посебну емотивну вредност имала је додела „Лукине награде”,  која носи назив по Луки Стојановићу, некадашњем ђаку који је прерано преминуо. Лукини родитељи већ пету годину заредом на Светосавској школској прослави додељују ову награду ученику који је, по мишљењу осталих ученика и професора, не само млади талентовани уметник, већ и марљив ученик и пожртвовани друг. Ове године „Лукина награда“ је припала ученику Павлу Јакшићу.

У оквиру свечаности представнице Кола српских сестара доделиле су награде ученицима који су учествовали на Омладинској ликовној колонији у Сићеву, чији су се радови, настали на колонији, продавали у хуманитарне сврхе.

Међу гостима на Светосавској прослави нашли су се бројни родитељи ученика, садашњи и бивши ђаци, професори и сви пријатељи школе. Гости су имали прилику да погледају, већ традиционалну, Светосавску изложбу радова ученика са свих одсека, која је била постављена у холу и на другом спрату школе. Међу изложеним радовима били су и радови ученика са потребом за додатном подршком у образовању, који су и награђени на свечаности поводом обележавања школске славе. Ова изложба је само још један од показатеља талента и креативности ученика Уметничке школе.  

Овогодишња Светосавска приредба биће упамћена по свечаној атмосфери, али и осмесима награђених ученика и професора, који су понос ове школе, као и узор садашњој и неким будућим генерацијама.