Представници ЈКП „Медиана“ Ниш, Уметничке школе Ниш и Удружења за очување традиције и улепшавање Палилуле „Сокак“ потписали су протокол о сарадњи, у циљу улепшавања града уметничким предметима направљеним од рециклажног материјала.

“Дошли смо на идеју да можемо да спојимо ЈКП “Медијана” са Уметничком школом, како бисмо рециклабилни материјал којим се бави “Медијана” некако пустили у функцију града а да то буде естетски урађено”, каже градски већник и представник Удружења за очување традиције и улепшавање Палилуле “Сокак” Братислав Вучковић.

Ово није први пут да Уметничка школа Ниш прави уметничка дела од рециклабилног материјала.

“Уметничка школа често сарађује са локалном заједницом. Када су у питању овакве активности школа је спремна да остварује и ту своју функцију, да врши васпитни и културни утицај. Ово је почетак сарадње која ће, надамо се дуже трајати и преко које ће и наши ђаци остварити нешто што ће бити њихова будућност, чиме ће се бавити и у чему ће они наћи смисао”, рекла је приликом потписивања уговора директорка Уметничке школе Ана Николић.

На реализацији идеје радили су ученици Уметничке школе који су од рециклажног материјала направили летњу декорацију. Наиме, за Палилулско вече, овај део града је био окићен управо рукотворинама ових ђака који су своја уметничка дела направили од рециклажног материјала. У свом раду, користили су пластику, гуму и стакло.