У оквиру пројекта Унапређење националног програма за рано откривање рака дојке у Републици Србији отворен је креативни конкурс за најбољи слоган и постер у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије и Институтом за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.

Наградни конкурс је био отворен за све, без обзира на занимање. Учесници конкурса су били подељени у две категорије. Прву категорију чинили су ученици 8. разреда и средњошколци, а другу категорију чинили су одрасли. Конкурс је организован путем званичне Фејсбук странице Pink Ribbon Serbia (Фестивал розе траке).

Овај креативни конкурс спровели су Јапанска организација за међународну сарадњу, Министарство здравља Републике Србије и Институт за јавно здравље Србије „Др МИлан Јовановић Батут“. Одлуку о избору победника донео је међународни жири састављен од представника из Јапана и Србије. Оцењивање пристиглих предлога и утврђивање листе рангирања вршило се на основу критеријума асоцијативности, релевантности, оригиналности, креативности и мере у којој предложено решење има подстицајни ефекат тј. афирмише одлазак на скрининг преглед.

Одговорност свих такмичара је била већа самим тим што би њихови радови требало да имају озбиљну улогу у подизању нивоа свести код људи и што својом садржином треба да мотивишу становништво на превентивне прегледе. Превенција и рано откривање представљају најефикаснији приступ контроли малигних болести.

Ученици Уметничке школе у Нишу својим радовима доказали су да су дорасли овом комплексном задатку. Међу многобројним пристиглим радовима и многобројним понуђеним решењима као најкомплетнији, најкреативнији и најоригиналнији истакли су се радови ученика управо Уметничке школе. Прву награду за постер и слоган у категорији средњошколаца освојила је Марија Татић, ученица IIIг разреда, чији је ментор била Данијела Давидовић. Вера Николић, такође ученица IIIг разреда, освојила је треће место. Њен ментор била је Марија Радосављевић. Награђени радови изложени су у Галерији Народне банке Србије у Београду. Међу изложеним радовима налазе се још два плаката ученица ове школе, Јане Стојановић IIIг и Сандре Милановић Ivг, чији је ментор, такође, Данијела Давидовић.

Ученици заједно са својим менторима, свесни тога да су својим радовима дали допринос ширењу идеје која промовише здравље и бригу о себи и која развија самосвест код жена, посебно су поносни на ове награде. Ово је само још један у низу забележених успеха ученика ове школе у претходном периоду. Њихова имена одзвањају на многим свечаним доделама награда, а њихови радови су већ изложени у неким галеријама. Верујемо да ће и у наредном периоду бележити успехе уз свесрдну подршку и помоћ својих ментора и да ће на тај начин подстаћи неке нове, младе уметнике.