Тим ЛиМЕТед едишн освојио прво место на дизајнерском хакатону

• Design never sleeps •

Одржан је први дизајнерски хакатон у Србији – “Design never sleeps” за средњошколце, у организацији Универзитета Метрополитан и Гуарана – No Sleep. Такмичари нису знали тему до самог почетка такмичења, коју је доделила Гуарана под симболичним називом – Студија лименка лимитирана едиција. Како је такмичење трајало два дана и двадесет четири часа, сви тимови су имали довољно времена да направе своју верзију студије лименке и освоје вредне награде. “Design never sleeps” се одржао на Универзитету Метрополитан у Нишу и Београду.

На Универзитету Метрополитан у Нишу је била јака конкуренција, где се за главну награду од 1.000€ за студије на Факултету дигиталних уметности, као и награду изненађења од Гуаране „борило“ 11 тимова. Средњошколци који су се пријавили за “Design never sleeps”, били су из: Уметничке школе, ЕТШ „Никола Тесла“, Гимназије „Бора Станковић”, Књажевачке гимназије и из Економске школе.

Стручни жири је имао тежак задатак, да поред толико сјајних идеја изабере прва три места и набоље дизајнерско решење. На почетку самог двадесет четворо часовног дружења, такмичари су имали радионицу „Како најбоље презентовати идеју“, коју је држала Милица Младеновић, асистент на Факултету за менаџмент. Средњошколци су имали и подршку ментора, студената и асистената са УМ-а током целог такмичења, где је професор Факулета дигиталних уметности Предраг Стаменковић одржао радионицу – Илустрација, а професорка Тијана Митић радионицу – Дизајн амбалаже. 

Прво место и награду од 1.000€ за прву годину студија на Факултету дигиталних уметности, освојио је тим под називом „ЛиМЕТед едишн” из Уметничке школе, у саставу: Јоване Ћирић, Милице Јовановић, Јане Новаковић и Анђеле Недељковић. Друго место и награду од 500€ за прву годину студија на Факултету дигиталних уметности, припало је тиму „Плави пиксел” такође из Уметничке школе: Андреа Паолило, Ксенија Станковић, Сандра Милановић и Емилија Младеновић. Треће место је заузео тим „Four Bricks In The Wall” из гимназије „Бора Станковић“: Лука Филиповић, Мила Стојановић, Урош Кончаловић и Никола Јовановић, са наградом од 250€ за прву годину студија на Факултету дигиталних уметности.

Такмичење “Design never sleeps” је окупило талентоване средњошколце који су показали како изгледа двадесет четворо часовно дружење и какве све идеје могу да се смисле преко ноћи. Честитамо свим такмичарима и сигурни смо да ће се њихов дизајн Гуарана-Студија лименке наћи на рафовима многобројних продавница.