Фестивал “Наук није баук” профилисао се као један од највећих у овој области, не само на југу Србије, већ широм наше земље и региона. Хол Електронског факултета зрачио знањем. Штандови основних школа, факултета и средњих школа и организација су различитим експериментима, нацртима и интерактивним поставкама привлачили су посетиоце свих узраста – од најмлађих научника у души, до њихових бака и дека који се помало са сетом сећају своје школе која није ни налик овој какву смо видели данас. Као и сваке године, на фестивалу су учествовали наши пријатељи из бројних држава са Балкана, као што су Црна Гора, Македонија, Република Српска и Хрватска. Ове године имали смо и учеснике из Турске.

Са поносом се може рећи да је фестивал „Наук није баук“ успешно завршен. Ове године хол Електронског факултета испунило је преко 70 поставки, док је у театрима одржано чак 26 предавања. На штандовима је било 1000 учесника, који су се потрудили да покажу своје квалитете и допринесу развоју фестивала. Уметничка школа се представила са темом: Свет у три димензије. Циљ поставке је предочити посетиоцима како да од идеје, скице, преко рачунарски пројектованог модела дођу до тродимензионалног објекта. Посетиоци су били у прилици да одштампају своје име или текст отискивањем и осликавањем већ припремљених шаблона или да његовим савијањем направе тродимензионалну фигуру. Фестивал је испунио сва очекивања.

Први дан фестивала посетиле су бројне основне и средње школе, док је други дан био резервисан за родитеље са својом децом и оне који желе да квалитетно искористе викенд. Штандови су били намењени свима, како оним старијима, тако и најмлађима. На лицима посетилаца видело се да воле науку и дружење на фестивалу.

За све оне који су желели да чују нешто озбиљније и комплексније, професори са различитих факултета су припремили и интересантна предавања, од којих бисмо издвојили предавање др Веселе Танасковић под називом, “Мој пут до НАСЕ и поуке“ и предавање „Свет на различитим таласним дужинама“ др Љубише Нешића, са ПМФ-а.